• Home
  • Over mij en co

Ongebaande paden

Over Jolande van Straaten en co

Het is 2006. Ik trek mijn állerstoutste schoenen aan en start als zelfstandig ondernemer. Een beslissing waar ik geen milliseconde spijt van heb gehad.

Op het gevaar af vreselijk afgezaagd te klinken: ik vind het fantastisch om grafisch ontwerper te zijn. In een volgend leven word ik misschien chirurg (denk ik nu dan!), maar afgezien daarvan ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze.

Over mij:

Ik ben enorm gedreven om jou en je organisatie zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Ik heb er lol in om de juiste vragen te stellen, zodat ik precies weet wat je voor ogen hebt. Ik bespreek je strategische doelen graag met je, en maak vervolgens zelfstandig de visuele vertaalslag. Ik ben nieuwsgierig, eerlijk, praktisch ingesteld en ben in je geïnteresseerd als mens.

Over jou:

Je weet wat je wil met je organisatie en bent daar serieus mee bezig. Voor voorkauwen heb je geen tijd, en half werk vind je niets. Je zoekt een vormgever waarmee je prille ideeën tot iets fantastisch kunt uitwerken. Je houdt ervan om elkaar op een prettige manier uit te dagen en aan te scherpen om zo tot een goed resultaat te komen. O ja, en je bent aardig. :-)

De koffietafel in de studio. We hebben ook thee. :-)

Over de naam Dai Dai Design

Ik krijg vaak de vraag waar de naam 'Dai Dai Design' vandaan komt. In het Italiaans betekent ‘dai, dai!’ zoiets als ‘kom op, vooruit’. Dat is wat mij betreft een aanmoeding voor opdrachtgevers en ook voor mezelf. Daarnaast is het een persoonlijk eerbetoon aan Italië, waar ik met ontzettend plezier heb gewoond.

Over Level C

Level C is het enige professionele programma voor merkspecialisten en -strategen ter wereld. Het wordt gegeven door Marty Neumeier (een toonaangevende expert in branding uit Silicon Valley die werkte met o.a. Apple, HP, Adobe en Google) en zijn kompaan en strateeg Andy Starr. Marty's boek The Brand Gap is door zo'n 23 miljoen mensen gelezen. Level C bestaat uit vijf masterclasses die steeds gericht zijn op een specifieke discipline van het vakgebied: design, strategie, management, educatie en leiderschap. Jolande en Frank zijn gespecialiseerd merkspecialist.

My goal in life

Is to be as good as a person as my Vizsla's already think I am.

Milano

Mi manchi come l'aria che respiro

“Be strong”

I whisper to my coffee

Books

“Books are a uniquely portable magic.”   ―Stephen King

Creativity

“Creativity is a wild mind and a disciplined eye.”

―Dorothy Parker