• Home
  • Over mij en co

Ongebaande paden

Over Jolande van Straaten en team

Het is 2006. Ik trek mijn állerstoutste schoenen aan en start als zelfstandig ondernemer. Een beslissing waar ik geen milliseconde spijt van heb gehad.

Op het gevaar af vreselijk afgezaagd te klinken: ik vind het fantastisch om grafisch ontwerper te zijn. In een volgend leven word ik misschien chirurg (denk ik nu dan!), maar afgezien daarvan ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze.

Over mij:

Ik ben enorm gedreven om jou en je organisatie zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Ik heb er lol in om de juiste vragen te stellen, zodat ik precies weet wat je voor ogen hebt. Ik bespreek je strategische doelen graag met je, en maak vervolgens zelfstandig de visuele vertaalslag. Ik ben nieuwsgierig, eerlijk, praktisch ingesteld en ben in je geïnteresseerd als mens.

Over jou:

Je weet wat je wil met je organisatie en bent daar serieus mee bezig. Voor voorkauwen heb je geen tijd, en half werk vind je niets. Je zoekt een vormgever waarmee je prille ideeën tot iets fantastisch kunt uitwerken. Je houdt ervan om elkaar op een prettige manier uit te dagen en aan te scherpen om zo tot een goed resultaat te komen. O ja, en je bent aardig. :-)

Dai Dai Design van Jolande van Straaten is gevestigd in Puiflijk (gemeente Druten)
De koffietafel in de studio. Of heb je liever thee?

Kom op, vooruit!

Ik krijg vaak de vraag waar de naam 'Dai Dai Design' vandaan komt. In het Italiaans betekent ‘dai, dai!’ zoiets als ‘kom op, vooruit’. Dat is wat mij betreft een aanmoeding voor opdrachtgevers en ook voor mezelf. Daarnaast is het een persoonlijk eerbetoon aan Italië, waar ik met ontzettend plezier heb gewoond.

Team Dai Dai Design

Julia van Straaten

BSc Software Science. MSc-student Game Design. Creatief.

Julia is slim, precies en is bovenmatig geïnteresseerd in de wereld om haar heen. Vond op haar tiende in Photoshop en Flash een geweldige aanvulling op haar analoge tekenwerk. Haar creativiteit én technische kennis zijn heel waardevol. Ze heeft het druk met haar studie in Kopenhagen, maar als ze tijd heeft, helpt ze mee!

Frank Goijarts

maatje voor concept en tekst. Out of the box. Pretletter.
Met Frank gaat het zeker verder dan vorm, over grenzen. Helemaal los en dan weer op de grond. Luisteren, kijken, rafelen, spelen, en dan kleien tot iets nieuws dat blinkt en voelt alsof het altijd al van jou was. De glimlach van serieus zoeken gestold in vorm en tekst. Niet voor iedereen!

Alies de Groot

Illustrator. Vormgever. Creatieve duizendpoot.
Geef Alies een stuk papier en een potlood of pen, en er komt vanzelf iets moois (of geks) op te staan. Volgens mij is er niets wat haar gelukkiger maakt dan een mooie illustratieopdracht. Samenwerken met haar is een feestje. We voelen elkaar bijzonder goed aan, en dat zie je terug in onze co-producties.

Marie-Anne Melis

Joomla- & WordPress-specialist. Maatwerk. Slim.
Sinds 2007 werk ik op het gebied van webdesign samen met Marie-Anne Melis. Ooit stelde ik een technische vraag op een forum. Al snel kwam er een helder antwoord: van Marie-Anne. En dat kenmerkt haar. Ze gaat analytisch en pragmatisch te werk. Een slimme en toffe meid, altijd bereid om mee te denken.

Laura van Straaten

International Business. Talenknobbel.
Moet er iets vertaald worden in het Engels? Who you gonna call? Laura! Deze dame is net zo thuis in het Engels als in het Nederlands. Komt vast door haar studie International Business Administration.

Hubaer Kusters

Productfotograaf. Oog voor iedere pixel.
Het motto van Hubaer is 'Goed in beeld is beter bekeken'. En dat is precies waarin hij uitblinkt. Hubaer maakt prachtige product- en sfeerfoto's voor websites, webshops en ander marketingmateriaal. En iedere pixel raak.

Bela & Vito

Vizsla's. Studiobewoners. Overenthousiast!!
Zodra je binnenkomt, verwelkomt Vito je als een vriend die op wereldreis is geweest. Zijn begroeting is op ooghoogte, om precies te zijn (daar werken we nog aan). Bela doet het net iets kalmer aan. Zodra ze zeker weten dat je nog een poosje blijft, gaan ze weer liggen.

My goal in life

Is to be as good as a person as my Vizsla's already think I am.

Milano

Mi manchi come l'aria che respiro

“Be strong”

I whisper to my coffee

Books

“Books are a uniquely portable magic.”   ―Stephen King

Creativity

“Creativity is a wild mind and a disciplined eye.”

―Dorothy Parker