• Creativity

  “Creativity is a wild mind
  and a disciplined eye.”

  ―Dorothy Parker
 • “Be strong”

  I whisper to my coffee
 • My goal in life

  Is to be as good as a person
  as my Vizsla's already
  think I am.
 • Milano

  Mi manchi
  come l'aria
  che respiro
 • Books

  “Books are a uniquely portable magic.”

  ―Stephen King

Ongebaande paden

Creativiteit. Espresso. Omdenken.

Jolande van Straaten - Dai Dai Design

De opleiding Schoevers Directiesecretaresse is niet de meest voor de hand liggende route tot grafisch vormgever. Waarschijnlijk ook niet de gemakkelijkste. Toch is dat - na de nodige omzwervingen in het bedrijfsleven - het pad dat ik heb gevolgd. Aanvankelijk vormde het schrijven en redigeren van teksten mijn basis. In 2006 ben ik begonnnen als zelfstandig ondernemer onder de naam Zinzo (een samentrekking van 'zinnen en zo'). Mijn ambitie om vormgever te worden, begon zich steeds duidelijker af te tekenen. Stukje bij beetje heb ik me het vak eigen gemaakt. Ik heb veel gelezen, veel geprobeerd en vooral veel geleerd. De erkenning van Zinzo als leerbedrijf voelde een beetje als een overwinning. In 2014 vond ik het tijd voor een nieuw hoofdstuk: het begin van Dai Dai Design. In het Italiaans is dai dai een soort aanmoediging, zoiets als een positief bedoeld 'kom op, vooruit'. Een uitnodiging voor opdrachtgevers, én een persoonlijk eerbetoon aan Italië.

Vaste samenwerkingspartners

Alies de Groot
Alies de Groot

Geef Alies een stuk papier en een potlood of pen, en er komt vanzelf iets moois (of geks) op te staan. Volgens mij is er niets wat haar gelukkiger maakt dan een mooie illustratieopdracht. Samenwerken met haar is een feestje. We voelen elkaar bijzonder goed aan, en dat zie je terug in onze co-producties.

Bezoek de website

Julia van Straaten
Julia van Straaten - student Software Science TU/e

Een tekst over je eigen dochter is natuurlijk per defnitie niet objectief, maar ik waag een poging! Julia is slim, precies en is bovenmatig geïnteresseerd in de wereld om haar heen. Vond op haar tiende in Photoshop en Flash een geweldige aanvulling op haar analoge tekenwerk. Haar creativiteit en technische kennis zijn heel waardevol en als ze tijd heeft, helpt ze mee!

Bezoek de website

Marie-Anne Melis
Marie-Anne Melis

Sinds 2007 werk ik op het gebied van webdesign samen met Marie-Anne Melis. Ooit stelde ik een technische vraag op een forum. Al snel kwam er een helder antwoord: van Marie-Anne. En dat kenmerkt haar. Ze gaat analytisch en pragmatisch te werk. Een slimme en toffe meid, altijd bereid om mee te denken.

Bezoek de website

Hubaer Kusters
Hubaer Kusters

Het motto van Hubaer is 'Goed in beeld is beter bekeken'. Een waarheid als een koe! En dat is precies waar Hubaer in uitblinkt: goed in beeld brengen waar de opdrachtgever trots op is. Of het nou een lekkere taart is, een luxe horloge of een dakpan met een mooie glans. Licht uit, spot aan!

Bezoek de website

ik hou van wat ik doe

Op het gevaar af vreselijk afgezaagd te klinken: ik vind het fantastisch om grafisch ontwerper te zijn. In een volgend leven word ik misschien chirurg, maar afgezien daarvan ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze.

1/ Iedere dag is anders
Andere opdrachtgevers, andere klussen. Hoewel ik voor de meeste opdrachtgevers al jarenlang werk (en met heel veel plezier!), blijven we altijd vernieuwen. Never a dull moment. Gelukkig maar, want in saai en repeterend werk ben ik niet bijster goed.


2/ Het stretcht mijn hersenpan
Als creatieve probleemoplosser kijk ik verder dan mooie plaatjes en fijne kleuren. Iedere opdracht gaat erom dat ik de briefing vertaal in visuele communicatie die precies de juiste boodschap overbrengt. Mijn beroep is een manier van leven, die zichtbaar is in mijn brede interesse.


3/ Het leren houdt nooit op
Niet alleen veranderen de gereedschappen waarmee ik werk (zowel op grafisch gebied als op het vlak van webdesign), maar vooral: de wereld verandert. Daarom is het belangrijk noodzakelijk om steeds mee te bewegen. Ik ben altijd bezig met het aanscherpen van mijn vaardigheden. Ook volg ik design blogs om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Dai Dai Design - studiointerieur

Dai Dai Design header